Pärnus eluav särtsakas, arukas, hakkaja ja kärsitu loomuga Kadri Kaalep on oma elu perenaine. “Olen oma tütarde ema, oma mehe naine, oma Kultuuriakadeemia üliõpilane, oma õpilaste raamatukogutädi, oma blogi pidaja ja oma elu perenaine,” kirjeldab Kadri Kaalep ennast Gossip.ee’le ning lisab “Kümne aasta pärast loodan olla lõpetanud kaks eriala ning neid ühendades teha meie haridussüsteemis tööd, mis on oluline.”

Palun rääkige natuke endast: millega tegelete, kus koolis-tööl-huviringides käite?

Olen oma tütarde ema, oma mehe naine, oma Kultuuriakadeemia üliõpilane, oma õpilaste raamatukogutädi, oma blogi pidaja ja oma elu perenaine.
 
Mis on teie hobid?
Mu kärsitu loomus on elus läbi proovinud kõik näitlemis- ja väitlusringid, võrkpalli ja võimlemise, laulukoori ja klaasimaali. Püsima on jäänud vaid käsitöö ja ülim nauding lugemise näol.

Kes on teie lemmikkirjanikud/ millised on teie lemmikraamatud?
Oo, see on nagu kassilt küsida, millist piima ta kõige enam armastab. Ma eelistan fantaasiakirjandust ning eestlastest on minu vaieldamatu lemmik Veiko Belials, väliskirjanikest tasuvad mainimist Jean Auel, Michael Moorcock ja Marion Zimmer Bradley teosed.
 
Milline kirjanik on teid kõige enam mõjutanud?
Pean tunnistama, et ma loen väga harva sellist kirjandust, mis stiilis ma ise kirjutan, nii et sellealased mõjutused puuduvad. Kõik loetud raamatud aga mõjutavad mind mingis suunas, panevad mõtlema või tegutsema, annavad inspiratsiooni. Isegi halbadel raamatutel on oma mõju.
 
Milline on teie suhe kunstiga? Kui palju vabal ajal näputööd armastate teha?

Kunstist kui sellisest ei taipa ma ööd ega mütsi. Minu jaoks on asjad ilusad või koledad, kunstipärasus on minu tuhmidele meeltele sõnakõlksuks.

Näputööga tegelen seevastu väga palju, nokitsen nii enda kui teiste rõõmuks.

Milline saavutus on teile siiani elus kõige suuremat rõõmu pakkunud?
Sündimine ja sünnitamine.
 
Mis oleksid teie meelest viis olulisemat asja, mida Eesti elus muutma peaks..

Haridussüsteem, haridussüsteem, haridussüsteem, haridussüsteem ja haridussüsteem.
 
Rääkige palun natuke oma riietumisstiilist ja stiililemmikutest? Mis/ kes teid inspireerib?

Mu riietumisstiili võib kokku võtta ühe sõnaga – must. Ühtlasi ka naiselik, detailne, pitsiline, needitud ja kontrastne. Üldistades gooti. Mind inspireerivad erinevad moeblogid ja –lehed, mida jälgin, aga vahel ka täiesti ootamatud detailid minu ümber või hoopis kogemata kokkusattunud komplektid.
 
Milline on teie meelest suurim moeaps?
Kui inimene ei tunne end oma riietes mugavalt, olgu dressid või kontsad. See paistab kaugele.
 
On teil mõni lemmikaksessuaar (aksessuaarid)?

Need vahelduvad ajas. Hetkel troonivad pealuudega kameed nii kõrvas, kaelas kui rinnas. Ja mu suure musta lipsuga plastiksõrmus. Mitte ei saa mainimata jätta ka ammuihaldatud Mia-Marie nukunäoga prossi hiljutist soetamist.
 
Palun nimetage 5 rõivaeset, mida te iial ei kannaks…

Ma ei julge kunagi öelda iial, aga praegusel perioodil peaks väga hästi maksma, et leida mind teksapükstes, milleski oranžis, sulejopes, tennistes või retuusides.
 
Palun nimetage 5 rõivaeset, mis peaks igal naisel kapis olema…

Just need viis, mis ka kõige halvemal päeval selja pannes lubavad pea püsti kodust välja astuda.
 
Millist rolli mängivad teie elus värvid? Mis on teie lemmikvärv?

Must värv mängib mu elus ilmselgelt suurt rolli, teised mitte nii väga. Väheke rohkem kerkib esile ka sinine, millest kaugelearenenud nalja tõttu minu ümber eemale üritatakse hoida – isegi lapsed manitsevad teineteist, et mulle sinise värviga ei joonistataks. Mu lemmikvärviks on aga hoopis hall.
 
Teil on huvitavad värvilised juuksed – kust sellise idee peale tulite? Kas nii silmatorkavale peale tuleb ka tihti komplimente?

Olen oma soenguga eksperimenteerinud nii kaua, kui ma mäletan. Viimased paar aastat olen aga praeguse kombinatsiooni peal pidama jäänud, sest lõpuks ometi tunnen end hästi.  Soengu idee võlgnen Di Elly salongile Pärnus – oma võrratule juuksurile, kes kõik mu hullused välja kannatab ja esmaklassiliselt teostab. Saan soengule tõesti tihti komplimente, ka väga ootamatutest kohtadest.
 
Kellena, kus näete ennast 10 aasta pärast? Kelleks soovite saada (olete juba saamas või saanud)?

Kümne aasta pärast loodan olla lõpetanud kaks eriala ning neid ühendades teha meie haridussüsteemis tööd, mis on oluline. Loodan olla sõbrannalik ema, aga mitte emalik sõbranna ja loodan, et mu elukaaslane ei pea enam torisema minu laialijäetud asjade pärast – ehk siis elutempo võiks selleks ajaks veidike rahulikum olla.
 
Kui kaua olete oma blogi pidanud? Mis on blogimise juures kõige vahvam?

Olen bloginud (http://haldjapiigad.wordpress.com/) üle nelja aasta ning see on mu elu muutunud nii suures koguses, et seda on endalgi raske hoomata. Olen saanud meeletult positiivset tagasisidet ja vajalikku kriitikat, olen saanud toredaid kingitusi ja veel toredamaid tutvusi. Kõige vahvam oli minu jaoks avastamine, et minu mõtted ja maailmanägemus lähevad kellelegi korda – nii kurjad keeled kui ilusad sõnad annavad mulle kinnitust, et mind märgatakse.
 
Nimetage palun 5 blogi/veebi, mida ise igapäevaselt (nädalaselt) külastate?
Minu blogidelehitsejas on 174 blogi, omal moel külastan neist kõiki iga nädal. Aga tooksin välja paar toredat tumedat moeblogi:
1. http://hautemacabre.com/
2. http://www.courtesanmacabre.com/
3. http://nubbytwiglet.com/
4. http://mothmouth-throughthelookingglass.blogspot.com/
5. http://www.murderotic.com/


Kadri Kaalep (Fotod: Penelope Russak)